به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، دبیر کل خانه اقتصاد ایران در گفت و گو با قدس آنلاین از روزمره شدن سیاستهای ارزی کشور، انتقاد کرد و گفت: این روزمرگی حاصل تصمیمات یک شبه، عجولانه و بدون مطالعه دولت در حوزه ارزی است به نحوی که دولت یک بار ارز 4200 تومانی شده تک نرخی را روی میز میگذارد، بار دیگر از ورود ارز پتروشیمیها به بازار ثانویه خبر میدهد و عملا 4 نرخی شدن ارز را تایید میکند که هر کدام از این رفتارها عواقب خود را دارد.
مسعود دانشمند در پاسخ به این سوال که بهترین نسخه ای که میتوان این روزها به صورت اورژانسی برای اقتصاد بحران زده کشور پیچید، چیست، اظهار داشت: اگر قصد نداریم وارد مذاکره با آمریکا شویم و یا پیش بینی میشود مذاکره طولانی شود، باید سیاستهای میان مدت را در پیش بگیریم. در راس این سیاستها شفافیت کامل در پروسه تخصیص و تامین ارز قرار دارد که راه را بر هر گونه سوءاستفاده ای میبندد.
وی افزود: اگر سیاست مشخص و روشنی برای بازرگانی داخلی و خارجی اتخاذ کنیم و آن را صراحتا با مردم در میان بگذاریم بسیاری از التهابات آرام میشود. برای مثال دولت اعلام کند ارز حاصل از فروش نفت را تنها به واردات کالاهای اساسی اختصاص میدهد و البته خودش وارد کننده نباشد و بخش خصوصی واقعی را برای این کار مامور کند. برای واردات کالاهای واسطه ای و مواد اولیه کارخانجات هم نرخ مناسب مبادله ای قائل شود و بقیه تقاضاها را روانه بازار آزاد کند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با بیان اینکه دولت موظف است تخصیص و تامین ارز را به صورت شفاف اعلام کند، گفت: این ارزها از محل منابع ملی است و بانک مرکزی امانت دار مردم است. اگر سامانه مشخصی برای شفاف سازی ارزی ایجاد شود و به محض تامین ارز، نام شرکت یا فرد گیرنده و نوع کالای وارداتی به صورت بر خط اعلام شود، هیچ واردکننده ای ارز 4200 تومانی را صرف واردات چوب بستنی نخواهد کرد چرا که هم اسم مشخص است و هم سازمان نظارتی.
با توجه به وجود تولید کننده چوب بستنی و کارخانه چوب بستنی در کشور و عدم نیاز به واردات چوب بستنی به نظر میرسد که حتی در صورت شفافیت ارزی هم باز کشور نیازی به واردات چوب بستنی در سال اقتصاد مقاومتی نداشته باشد.